Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Inspiraatio

Inspiroituminen, innostus, intohimo… Niin paljon samannäköisiä ja -oloisia sanoja, vai ovatko sittenkään? Tänään pureudutaan inspiraatioon, mikä sen erottaa muista tuntemuksista ja miksi se on niin tärkeää elämässä. Tiedätkö sä, mikä tai mitkä jutut sua inspiroivat? Jos et, niin toivottavasti tämä teksti herättelee ajatuksia ja auttaa löytämään omat inspiroitumisen lähteesi.

Mikä minua, kirjoittajaa itseäni inspiroi? Tyhjyys, hiljaisuus ja vapaus.

En usko, että yhdellekään blogini lukijoista, sosiaalisen median seuraajistani tai kenellekään elämässäni jollain tapaa mukana olevalle tulee mitenkään yllätyksenä, että rakastan aamuja. Mutta, jos et vielä tiennyt, niin minä todella RAKASTAN niitä. Mutta miksi ja miten se näkyy elämässäni?

Mitä aikaisempi aamu, sen hiljaisempaa kaikkialla on. Tunne siitä fyysisestä tyhjyydestä ympärillä on jotenkin sanoin kuvaamatonta, kun suuntaan aamulla läheisimpään metsään tai joen varrelle. Aina kun suinkin mahdollista, aloitankin aamuni viettämällä ulkona puolesta tunnista tuntiin, hengittäen, liikkuen ja rauhoittuen sen mukaan, mitä kehoni tuntuu milloinkin kaipaavan.

Ulkona, keskellä sitä kaikkea ja samalla ei mitään, saavat aivot jotenkin ensin tyhjentyä kaikesta turhasta ja negatiivisesta, jonka jälkeen on taas tilaa uudelle, hyvälle energialle. Kyse ei ole vain luonnosta, vaan nimenomaan siitä vapauden tunteesta, kun kukaan ei ole näkemässä tai kuulemassa, miten minä kommunikoin ympäröivän maailman kanssa. Ja kuulen myös paremmin, mitä se minulta odottaa.

Tunne siitä, että voin aamuisin, tällä luonnon suomalla rauhalla ja hiljaisuudella vähentää ikävien energioiden tuomaa taakkaa, inspiroi minua aivan valtavasti. Siksi annan aamuille lähes päivittäin mahdollisuuden tehdä minuun vaikutuksen aina kerta toisensa jälkeen. Näin päiväni alkaa inspiroitumisella ja sekös yleensä tietää aika hyvää loppu päivälle.

Olen huomannut sellaisen mielenkiintoisen seikan, että vaikka ihailen valovoimaisuutta, minua kuitenkin inspiroivat eniten ne ihmiset, jotka tekevät hiljaa omaa juttuaan. Inspiroidun siitä, kun joku muukin on onnistunut hötkyilemättä ja tekemättä itsestään hirveää numeroa. Lisäksi minua inspiroi tapa olla omasta tekemisestään niin varma, ettei milloinkaan koe tarvetta arvostella muiden tapaa toimia.

Liian usein ajattelemme, että tarvitsemme kuuluisuutta, rahaa ja kontakteja unelmiemme toteuttamiseksi. Näistä on kieltämättä paljon apua, mutta tärkein kaikista työkaluista on kuitenkin aina oma mielemme. Siksi meidän kannattaakin puhumisen sijaan kuunnella, olla välillä myös hiljaa ja huomata, mitä me itse elämäämme haluamme, mitä elämällä on tarjota meille ja mitä ammennamme itsestämme muille.

Onnellisuus ja elämässä menestyminen, eivät kaipaa aina äänekkyyttä, valovoimaista extroverttiutta.

Minä kaipaan elämässä yleensäkin todella paljon rauhaa ja hiljaisuutta. Tämä ei aina tarkoita yksinoloa, mutta seuraa, jossa on lupa olla myös hiljaa, ilman, että mikään on huonosti. Tällainen henkinen ja fyysinen tila ympärilläni inspiroi tekemään parempia valintoja oman elämäni kannalta. Menen aina jotenkin lukkoon, jos ympärillä on paljon hälinää ja sitä iänikuista kiireettä.

Eli kai minussa elää todella vahva introvertti, joka vaatii omat, hiljaiset ja tyhjät hetkensä. Ja niistä hetkistä minä inspiroidun. Näen unelmani, tavoitteeni, jotenkin niin paljon selkeämmin ja etenkin koen ymmärtäväni, miksi ja miten seuraava askel kannattaa ottaa.

Niinpä olenkin askel askeleelta ohjannut elämääni sellaiseen suuntaan, että voin elää joka päivä näiden inspiraationlähteiden kanssa. En joka hetki, mutta joka päivä, sillä ilman näitä pyörisin vuosi toisensa jälkeen oravanpyörässä miettien, mikä ihme mahtaa tässä elämässä olla se mun juttu? Elänkö minä sitten unelmaelämääni tämän kaiken inspiroitumisen keskellä? En vielä täysin, mutta kiitos näiden, minulla on halu ja tahto viedä elämääni kohti sitä, millaiseksi sen haluan.

Inspiraatio polkaisee motivaation käyntiin ja pitää tahtotilaa yllä silloinkin, kun elämä vie kaikkialle muualle kuin minne itse haluaisimme.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole koskaan inspiroitunut mistään, et ole vain vielä löytänyt omaa juttuasi. Se ei tarkoita, etteikö sinulla olisi unelmia tai ettetkö haluaisi mitään tarpeeksi kovin tässä elämässä. Uskon sen ennemminkin kertovan siitä, ettet ole ehkä kuunnellut sisintäsi tarpeeksi siltä osin, millaista elämää haluaisit elää. Meidän on mahdollista kuulla tämä vasta, kun kykenemme olemaan läsnä tässä hetkessä, hyväksymään menneen ja antamaan tilaa uudelle.

Meille on uskoteltu vähän liikaakin sitä, että sisulla selvitään ja töitä kuuluu tehdä mahdollisimman paljon. On sellaisia yleisesti hyväksyttyjä unelmia, joita kuuluu tavoitella. Suuret visiot ja unelmat ovat niille, joilla on päässä vaaleanpunaiset lasit ja päälle liimattu positiivisuus, joka peittää alleen realiteetin ja todellisuuden tajun.

Minä kuitenkin uskon, että meidän on mahdollista pystyä mihin vain, jos haluamme ja ennen kaikkea, jos teemme päivittäin valintoja unelmamme eteen. Onnellisuus ja kiitollisuus ovat yleensä kiinni tosi pienistä jutuista, mutta joskus niiden eteen joutuu kyllä vetämään ylleen työhaalarit.

Ihmeet kun eivät vain tapahdu, niitä tehdään.

Miten löytää oma inspiraationlähde? Kirjoita vastaukset seuraaviin kysymyksiin.

Mieti, mitä tekisit kaiket päivät, jos saisit ihan itse valita? Näitä asioita voi olla montakin, mutta koita valita vaikka pari – kolme tärkeintä?

Mieti, miksi? Esitä miksi-kysymys jokaisen asian kohdalla 5 kertaa ja vastaa eri lailla.

Mieti, mikä estää sen, ettet vielä tee näitä tai teet näitä vain vähän?

Mieti, miten elämäsi muuttuisi, jos voisit täyttää elämäsi näillä asioilla?

Mieti, merkitsevätkö nämä asiat sinulle niin paljon, että olisit valmis tekemään töitä näiden eteen, kokeilemaan uutta, astumaan pois mukavuusalueelta ja ottamaan vastaan epäonnistumista?

Mieti, mikä tähän mennessä on estänyt sinua tekemästä näitä asioita?

Mieti, ovatko nämä esteet sinulle tärkeämpiä kuin asiat, joita oikeasti haluaisit tehdä?

Kun olet listannut nämä unelmat ja toisaalta esteet niiden tiellä, voit päättää, oletko onnellisempi eläessäsi totutulla tavalla esteiden kanssa vai luopuessasi tutusta ja turvallisesta tavoitellessasi onnellisuutta. Kumpikaan tapa ei ole helppo. Nykyinen elämä nimittäin ehkä ahdistaa siksi, että tiedät haluavasi jotain muuta, mutta toisaalta turvallisuus painaa aina vaakakupissa paljon. Unelmien toteutus taas kutkuttaisi, mutta epävarmuus ja mukavuusalueen ulkopuolelle hyppääminen pelottaa aina.

Mulla on sulle muutama vinkki.

Älä edes ajattele muuttavasi kaikkea kerralla, vaan päätä tehdä joka päivä jotain, mikä vie sua eteenpäin. Valmistaudu siihen, että unelman toteutuminen vie vuosia, eikä se välttämättä toteudu siten, kuin sen nyt ajattelet, sillä me ja ajatuksemme, sekä maailma itsessään muuttuu. Tutustu tai seuraa ihmisiä, jotka elävät jotain sen tyylistä elämää mitä säkin haluaisit. Esikuvat usein saavat uskomaan asian olevan mahdollista, vaikkei tarkoitus ole tietenkään alkaa elää kenenkään toisen elämää.

Kun sulla on mielessäsi kirkkaana oma unelmasi, voit alkaa etsiä inspiraatiota sen toteuttamiseksi. Löydä ympäristö, joka inspiroi. Tutustu ihmisiin, jotka inspiroivat. Toteuta arkea, joka inspiroi. Anna uudelle mahdollisuus, jotta voit inspiroitua jostain, mitä et edes tiennyt olevan. Kokeile, epäonnistu ja yritä uudestaan. Kaikki menestyjät ovat kaatuneet, suurin osa useasti. Mutta pointti onkin se, että on noustava aina yhden kerran useammin.

Älä tee inspiroitumisesta liian vaikeaa, äläkä syytä kiirettä, epäonnea, laiskuutta tai muita ihmisiä. Etsi ympäristö, jossa sinä voi toteuttaa itseäsi ja inspiroitua niin monista asioista ympärilläsi. Anna elämälle mahdollisuus näyttää hyvät puolensa ja muista, etteivät suurimmat heikkoutesi tai pelkosi estä sinua, mikäli itse päätät tietoisesti harjoittaa niitä. Minä esimerkiksi olen kääntänyt suurimmat pelkoni, epäonnistumisen ja esiintymiskammon suurimmiksi vahvuuksiksi, ihan vaan harjoittelemalla, harjoittelemalla ja harjoittelemalla.

 

Inspiraatiota just sun elämään <3 Uskalla kysyä ja kyseenalaistaa sitä, millaisena elämän näet ja millaiseksi haluaisit sen muuttuvan. Maailma on täynnä mahdollisuuksia niille, jotka ovat tarpeeksi rohkeita heittäytymään ja uskomaan siihen, mitä kukaan muu ei ole vielä nähnyt.

 

~ Heidi ~

Osallistu keskusteluun