Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Intuitio arjessa

Maanantai, kiire, stressi, arki, sanoinko jo kiire? Tässä valmiiksi kiireisessä maailmassa, jossa kaikenlaista pitäisi olla koko ajan tekemässä, pitäisi nyt sitten vielä arjen pyörteissä ehtiä kuuntelemaan intuitiotakin, kaikkea sitä. Mitä jos kertoisinkin, että intuition kuuntelu voisi nimenomaan viedä pois ison osan stressistä?

Olen ihminen, joka halusi joskus aina vetää tiukan rajan oikean ja väärän välille. Tykkäsin vain yksilölajeista, jotta onnistuminen ja toisaalta epäonnistuminen oli osoitettavissa suoraan tietylle henkilölle, minulle. Työpaikalla olen aina tykännyt enemmän yksilötavoitteista kuin tiimitavoitteista, samaisesta syystä. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tärkeimpänä huomiona on, että olen halunnut kaiken olevan aina helposti mitattavissa ja ratkaistavissa.

Ymmärrän siis hyvin, millainen matka intuition harjoittaminen ja käyttöönotto voi vaikeimmillaan olla.

Niin kauan, kuin ollaan tekemisissä numeroiden ja tieteen kanssa, niin päättely ja faktatietoon luottaminenhan toimii hyvin. Ongelmia alkaa kuitenkin tulla, kun ollaan tekemisissä elävien olentojen, ihmisten, eläinten, koko tämän meitä ympäröivän maapallon kanssa. Oikeaa ja väärää ei yksinkertaisesti ole, on vain erilaisuutta, muutosta ja tapoja, jotka sopivat toisille, toisille taas eivät. Ja tästä elävästä elämästähän kaikessa on kuitenkin lopulta kyse.

Mutta eikö meillä ole jo tunteet, miksi pakkaa pitää sekoittaa intuitiolla?

Jos luit aikaisemman kirjoitukseni intuition harjoittamisesta, tiedätkin jo, että tunteet ovat äkkipikaisia, ailahtelevia ja ne saattavat huijata meitä, niihin kun vaikuttavat niin omat kuin muiden ennakkoluulot. Tunteet saavatkin meidät tekemään päätöksiä, joita saatamme lopulta jopa katua, sillä tunteet saattavat muuttaa suuntaa kovinkin äkkiä.

Intuitiolla taas on mieletön kyky viestiä sielumme ajatusmaailmasta ja toimia ikään kuin automaattisesti arvojemme pohjalta ilman, että omat tai muiden opitut toimintatavat ja ajatusmallit vaikuttavat siihen. Intuition viesti toistuu aina samana, joten se on huomattavasti luotettavampi tapa tehdä valintoja, vaikka ihmissuhteissa, kuin pelkät tunneperäiset ratkaisut.

Täällä blogissahan on aikaisemmin puhuttu omia tavoitteita ja unelmia tukevista rutiineista, miten niihin nyt yhtäkkiä voisi sekoittaa intuitiota, eikö homma mene viimeistään siinä kohtaa sekaisin?

Intuitio osaksi rutiineja

Aamu – Rutiini: herää tarpeeksi aikaisin, jotta sinulla on noin puoli tuntia aikaa ottaa hetki itsellesi ja tehdä mikä ikinä aloittaakaan sinun hyvän päiväsi. Intuitio: Kuuntele joka aamu herätessäsi, mitä haluaisit tehdä juuri tänään, joogata, hengittää, ulkoilla vai lukea lehteä?

Töissä – Rutiini: Pidä huoli, että teet ne työt, jotka olet tälle päivälle suunnitellut. Intuitio: Kuuntele, missä järjestyksessä työt olisi hyvä tehdä, oletko tänään aamulla normaalia virkeämpi vai väsyneempi? Kuuntele kehoa pitkin päivää, mikrotauota, jos tunnet väsymystä, syki tehokkaammin, jos sinulla riittää energiaa.

Syöminen – Rutiini: Kasaa jokaiselle aterialle kokonaisuus ruoasta, jonka tiedät tekevän sinulle hyvää. Intuitio: Mieti, mitä kasviksia sinun juuri tänään tekee mieli, otatko rasvaa öljystä, pähkinöistä vai avokadosta, herahtaako vesi kielelle keitosta vai salaatista? Syö, kun sinulla on näljä ja lopeta, kun olet kylläinen.

Lepääminen – Rutiini: mene riittävän aikaisin nukkumaan ja rauhoita illan viimeinen tunti – pari. Intuitio – Kuuntele, mitä kehosi ja mielesi kaipaa illalla, venyttelyä, kirjan lukemista, suklaata vai teetä?

Harrastukset – Rutiini: harrasta / tee jotain mielekästä, jotain mitä ei ole mitenkään pakko, joka päivä. Liiku vähän, naura paljon, ulkoile. Intuitio: Älä sitoudu liian usein aikaan ja paikkaan sidottuihin ajanvietteisiin vaan kuutele, mitä ja milloin haluaisit tehdä juuri tänään, vai haluatko mitään.

Kauppareissu – Rutiini: kirjoita kauppalistaan mitä kaikkea tarvitset valmistaaksesi viikon ruoat. Kirjoita esimerkiksi x määrä kasviksia, x määrä hedelmiä, x määrä lihaa jne. Intuitio: Valitse kaupasta parhaimmalta näyttäviä kasviksia, hedelmiä ja lihatuotteita, äläkä valitse orjallisesti aina samoja. Pastaan, keittoon, pataan ja salaattiin voi kaikkiin laittaa melkein mitä vain, eli saat ruoan yhtä nopeasti valmiiksi, vaikka mukaan tuleekin hieman vaihtelua makuun ja ravintoaineisiin.

 

Toivottavasti toukokuun blogikirjoitukset tutustuttivat sinut intuition maailmaan tai syvensivät käsitystäsi siitä. Itse näen intuition ihan älyttömän upeana juttuna, se on auttanut niin monissa päätöksissä elämän varrella ja luotan siihen päivä päivältä aina enemmän ja enemmän.

Hyvää toukokuun viimeistä viikkoa!

~ Heidi ~

Osallistu keskusteluun