Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Intuitio

Onko sinusta joskus tuntunut siltä, että jokin jossain yrittää viestiä sinulle jotain? Viesti toistuu, vaikka et itse tiedä miksi, etkä kuka tai mikä sitä lähettää. Tiedostat, ettei kyse ole tunteesta, eikä myöskään järjestä, mistä sitten? Se on intuition, sisäisen äänesi tapa kommunikoida kanssasi ja ohjata sinua valitsemaan itsesi kannalta paremmin.

Intuitiota voisi sanoa sielumme valinnaksi siitä, mikä on meille oikein eli se neuvoo meitä valinnoissamme, joskus täysin eri lailla kuin järki tai tunne.

Olemme varmaan kaikki olleet joskus tilanteessa, jossa jokin asia tuntuu täydelliseltä tunteen ja järjen tasolla, mutta silti jostain syystä alamme epäröidä aivan yllättäen. Tässä kohtaa intuitiomme viestii meille. Intuition viesti on varsin selkeä, mutta koska se on joskus täysin järjen ja tunteidemme vastaista, saattaa se saada meidät jo hetkessä aivan sekaisin.

Ollessamme sekaisin ajatustemme kanssa, emme tiedä mitä tehdä, eikä mikään tunnu enää yhtäkkiä sen kummemmin hyvältä kuin huonoltakaan valinnalta. Intuitio kuitenkin koittaa jopa ajatustulvan sekamelskan keskellä tuoda oman kantansa selväksi, jos vain kuuntelet tarkasti.

On tärkeä erottaa omat ja muiden ennakkoluulot intuitiosta. Tiedäthän, että kateus ja pelko esimerkiksi saavat usein niin muissa kuin itsessämmekin aikaan ajatuksen ”liian hyvää ollakseen totta”. Tämä on iskostettu tapa, jota ei pidä sekoittaa intuitioon. Mistä sitten tietää, että nimenomaan intuitio puhuu meille?

Intuition viestin tunnistaa kolmesta tunnusmerkistä.

Intuitio toistaa viestiään kerta toisensa jälkeen samana ja vaikka et huomioisi sitä, se palaa ennemmin tai myöhemmin mieleesi, kunnes kuuntelet viestiä ja toimit sen mukaan. Usein emme uskalla myöntää intuition viestiä todeksi, sillä tunteet tai järki saavat meidät toimimaan sen vastaisella tavalla.

Intuition mukanaan tuoma olotila on rauhallinen, toisin kuin vaikka tunnepohjainen pelko ja innostus. Intuitio on kuin tunteeton tunne. Joskus onkin todella vaikea erottaa, teemmekö valintoja pelon tai meille asetettujen odotusten mukaan ja milloin intuitio yrittää varoittaa ja ohjata.

Intuitiolla on myös vahva kyky viestiä meille kehomme kautta. Kehon kuuntelu on intuition viestin kuulemisen kannalta oleellisen tärkeää. Kehossamme saattaa olla jonkin ajatuksen tai asian seurauksena joko vapauttava tai kahlitseva tunne ja ne ovat intuition keinoja viestiä.

Voimme kuulla intuition viestit vain kuuntelemalla ja kuulemalla todella syvältä kumpuavat henkiset ja fyysiset tuntemukset, jotka saattavat olla kaikkien aikaisempien ajatustemme, järkemme ja tunteidemme vastaisia. Intuitiolla kuitenkin on jännä tapa olla pitkällä tähtäimellä oikeassa, joten sen kuuntelua kannattaa opetella.

Opetellessasi kuuntelemaan intuitiotasi, muista erottaa se omista ja muiden ennakkoluuloista. Intuitio voi nimenomaan ohjata sinua täysin eri suuntaan, kuin aikaisemmat uskomukset ja siksi sinun on oltava avoin ja muutoshaluinen, jos haluat kuulla sielusi viestit.

Miksi intuitiota sitten kannattaa kuunnella? Se ohjaa meitä usein itsemme kannalta oikeaan suuntaa huolimatta siitä, millaiseksi me ja ympäristömme olemme elämämme luoneet ja kuvitelleet. Intuitio mahdollistaa asioita, joihin emme ole ennen uskoneet tai estää meitä ajautumasta huonoille poluille. Intuitio mahdollistaa hyvänolon tunteen, sillä toimimme syvimpien tarpeidemme ja sielumme pohjalta.

Intuitiivista viikkoa <3

~ Heidi ~

Osallistu keskusteluun