Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Myslipatukat

Myslipatukat ovat monen suosikki helppona eväänä töissä, retkellä, hektisen arjen keskellä tai vain kahvin kyljessä. Kaupan patukat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta melko sokerisia, sisältäen nimenomaan sitä valkoista sokeria ja kuitujakin on vain nimeksi. Teollisesti valmistetuissa patukoissa myös rasvat saattavat olla hieman heikkolaatuisemmasta päästä. Tästä sain idean kehitellä myslipatukoita, jotka ovat hieman järkevämpi valinta, sisältäen kuitija, laadukkaita rasvoja, hyviä aminohappoja ja hiilihydraatteja, ilman valkoista sokeria ja transrasvoja. Ja kaiken lisäksi näissä säästää valmisversioihin nähden huomattavasti rahaa, sillä raaka-aineet eivät hinnallaan päätä huimaa.

Myslipatukat 8-10 kpl

3 dl kaurahiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
2 dl kuivattuja pilkottuja taateleita, karpaloita, viikunoita
1 dl pähkinöitä rouhittuna
1 dl siemeniä
¾ dl kookosöljyä
½ dl vettä
1 dl hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy, vesi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vuoraa suorankaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla, itse käytin leipävuokaa. Painele taikina sitten tiiviisti leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paiston aikana, etteivät reunat pala! Jäähdytä kokonaisuutta uunista otettuasi puolisen tuntia ja leikkaa sitten paloiksi. Siirrä palat pakastimeen hetkeksi odottaman kuorruttamista.

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
3 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa

Sulata tummasuklaa, kookosöljy ja hunaja vesihauteessa. Ota patukat pakkasesta, laita ne leivinpaperin päälle tasolle, jonka voit nostaa pakkaseen. Levitä suklaata lusikalla patukoiden päälle ja reunoille. Anna suklaan valua vapaasi, nyt ei yritetä tehdä tasaista jälkeä! Siirrä lopuksi tunniksi pakkaseen ja ota hetkeä ennen syömistä pois. Patukat säilyvät pakkasessa pitkään.

Näin viikon alussa on hyvä kirjoittaa ostoslistalle tarvittavat ainekset ylös ja kokeilla tehdä näitä vaikka viikonloppuna ensi viikon koitoksia varten.

Rakkaudella Heidi 

Osallistu keskusteluun