Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Salty Caramel Raakakakku

Maistuisiko raakakakku? No etenkin näin kesällä raakakakut toimivat mitä parhaimpina herkkuina kahvipöydässä (oikeasti kaikki tietävät, että mielestäni ne toimivat yhtä hyvin ympäri vuoden), mutta kesällä kakut on ihana koristella vaikka tuoreilla marjoilla! Tämä melkoisen helppo ja älyttömän hyvä raakakakku ei vie mahdottomasti aikaa ja maistuu myös heille, jotka eivät ehkä muuten ole raakaruoan suurkuluttajia.

Ei muuta kuin kauppalista valmiiksi ja viikonloppuostoksille, tämän voi leipoa vaikka lauantaiaamun ratoksi ja tarjota esimerkiksi illanistujaisissa, brunssilla tai ihan vaan omalla hiljaisella aamukahvihetkellä itselleen.

 

SALTY CARAMEL RAAKAKAKKU

Keksipohja (18 cm)

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookoshiutaleita
½ dl sulatettua kaakaovoita
½ dl sulatettua kookosöljyä
½ dl raakakaakaojauhetta
1 dl hunajaa
1/2 dl vettä

Blendaa tehosekoittimessa kaurahiutaleet jauhoksi ja sekoita ne sitten kulhossa mantelijauhojen ja kaakaojauheen kanssa. Lisää nestemäiset aineet ja sekoita käsin tasaiseksi. (Kookoshiutaleet ja mantelijauhot voi korvata myös kokonaan kaurajauholla, jos et halua käyttää pähkinöitä ollenkaan, mutta itse tykkään niiden tuomasta tekstuurista.)
Vuoraa sitten 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Mikäli haluat siistin lopputuloksen, tasaa reunat vaikka veitsellä.

Salty Caramel -kerros

20 tuoretaatelia
½ tl hienoa merisuolaa
1/2 dl vettä

Valmista kerros sekoittamalla kaikki ainekset blenderissä, jossa on tampperi tai sitten sauvasekoittimella. Tahna on sen verran paksua, että tavallinen blenderi ilman tampperia ei jaksa pyörittää tätä.
Kun täyte on valmis, levitä se keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja siirrä jääkaappiin siksi aikaa, että valmistat suklaatäytteen.

Raakasuklaatäyte

1 ½ dl sulatettua kaakaovoita
3 dl kookoskermaa (jääkaapissa ollut tölkki ja siitä jähmettynyt osa, ei litkua)
1 banaani
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1 ½ dl hunajaa

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Täytteeseen tarvitset 1 ½ dl nimenomaan sulaa voita. Ota kookoskermatölkki jääkaapista ja kaavi sieltä vain paksu kermainen osa pois. Mittaa sitten kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. taikinaan käytetään 1,5 dl sulaa voita.
Kaada suklaatäyte Salty Caralmel -kerroksen päälle ja siirrä pakkaseen puoleksitoista tunniksi jähmettymään.
Kun kakku on saanut muotonsa ja rakenteensa, voit leikata sen annospaloiksi ja koristella mieleiseksesi.

Ps. tuo kakun päällä oleva suklaatahna on sekoitus banaania, avokadoa, hunajaa, raakakaakaojauhetta, raakakaakaovoita ja vaniljaa, sattumanvaraisissa suhteissa. Se ei ole mitenkään pakollinen, mutta hommasin pursotin välineet, joten oli pakko hieman kikkailla.

Sitten se raakaleivonnan paras hetki eli herkuttelu, joten akoisaa viikonloppua! <3 Tällä hetkellä lupailee hieman sateenropinaa, joten MM-lätkää seurataan silmät sikkuralla kotisohvilta. Yllätä kisakatsomo ja lyö pöytään tämä rakkautta hehkuva luomus, joka pitää sekä nälkää, että maistuu hyvälle ja tekee meille hyvää sisältä.

~ Heidi ~ 

Osallistu keskusteluun