Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Taateli-suklaa-muffinssit

Jaoin heinäkuussa reseptin taatelimuffinsseista ja nyt on luvassa näiden kavereiden suklaisempi versio. Elikkä, ainesosat ovat muutoin samat, mutta sekaan on eksynyt myös kaakaojauhetta ja tummaasuklaata.

Taateli-suklaa-muffinssit

2 dl kuivattuja pehmeitä taateleita tai tuoretaateleita
1,5 dl kaurajauhoa
1,5 dl pähkinäjauhoa
4 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa
½ dl hunajaa
2 tl leivinjauhetta
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa
1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
50 g tummaasuklaata (80-90 %) rouhittuna

Liota taateleita hetki vedessä tai jos käytät tuoretaateleita, ei liotusta tarvita. Soseuta taatelit esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sitten koko ajan sekoittaen sula kookosöljy taateleiden sekaan, johon lisäät lopuksi hyvin sekoittaen myös kaksi munaa. Sekoita sitten kuivat ainekset taatelimassan sekaan ja lisää lopuksi myös suklaarouhe tai suklaahippuset. Voitele muffinivuoat kookosöljyllä ja lusikoi taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarkkaile paiston aikana. Jäähdytä ennen tarjoilua tai ennen mahdollisen kuorrutteen lisäämistä!

Jos haluat, voit tehdä vielä kuorrutteet, joka tietysti lisää näyttävyyttä!

Kuorrute

1/2 dl raakakaakaojauhetta
50 g sulaa tummaasuklaata
1 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa
2 rkl chian siemeniä
1 rkl hunajaa

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vastaavalla, siirrä hetkeksi jääkaappiin ja lusikoi tai pursota muffinssien päälle. Tarjoile!

Nämä suklaiset herkut ovat mitä mainoin lisä kahvipöytään. Ihania hetkiä näiden parissa <3

~ Heidi ~

Osallistu keskusteluun