Elinvoimaisuus Työhyvinvointi Urasuunnittelu

Taatelimuffinssit

Muffinssit ovat monen kahvipöydän helppo ja nopea herkku, niin suolaisena kuin makeanakin. Nämä taatelista makeutensa saavat, kaura- ja pähkinäjauhoa sisältävät versiot toimivat hyvänä verrokkina tavallisille muffinsseille. Makeutta näistä löytyy sen verran, että asettelisin nämä ehdottomasti makeiden kahvileipien viereen ennemmin kuin suolaiselle puolelle.  Kuorrute ei ole mitenkään pakollinen, eikä edes maun kannalta välttämätön, mutta hei, onhan kuorrute nyt aina kuorrute ja cupcakesit vaan kerrassaan söpöjä. Jotta ohje säilyisi teeman mukaan helppona ja siitä selviäisi vähillä raaka-aineilla, piti kehitellä myös sen mukainen kuorrute. Joten kaikki master chefit ja kotikokit, ette voi epäonnistua tai hukkua raaka-aineiden paljouteen.

 

Taatelimuffinssit

2 dl kuivattuja pehmeitä taateleita tai tuoretaateleita
1,5 dl kaurajauhoa
1,5 dl pähkinäjauhoa
4 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa
½ dl hunajaa
2 tl leivinjauhetta
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Liota taateleita hetki vedessä tai jos käytät tuoretaateleita, ei liotusta tarvita. Soseuta taatelit esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sitten koko ajan sekoittaen sula kookosöljy taateleiden sekaan, johon lisäät lopuksi hyvin sekoittaen myös kaksi munaa. Sekoita sitten kuivat ainekset taatelimassan sekaan. Voitele muffinivuoat kookosöljyllä ja lusikoi taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarkkaile paiston aikana. Jäähdytä ennen tarjoilua tai ennen mahdollisen kuorrutteen lisäämistä!

Mansikkakuorrute

1 dl pilkottuja mansikoita
1 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa
2 rkl chian siemeniä
1 rkl hunajaa

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vastaavalla, siirrä hetkeksi jääkaappiin ja lusikoi tai pursota muffinssien päälle. Tarjoile!

Käyttämällä kaurajauhoja saamme helposti luontaisesti gluteenitonta ja kuitupitoista makeaa syötävää, joka pitää myös nälkää pidempää, eikä toisaalta heittele verensokeria samoin kuin tavalliset makeat leivonnaiset. Pähkinöistä jauhettu jauho taas tuo leivonnaisiin pehmeitä rasvoja, jälleen lisää kuituja ja toisaalta myös proteiinia. Sanoisinkin näitä herkkuja aikamoisiksi kahvipöydän kingeiksi, jopa aamupalahetkeen täydellisiksi söpöläisiksi.

~ Heidi ~

Osallistu keskusteluun